24 Şubat 2012 Cuma

Bay Sinirli’nin Kedicik’le Maceraları Devam Ediyor.


Bay Sinirli’nin Kedicik’le Maceraları Devam Ediyor.

Masalımızın baş kahramanın adı Bay Sinirli bakmayın siz onun adında “sinirli” kelimesinin olduğuna yeri gelmedikçe sinirlenmeyen bir kahraman.

Günlerden bir gün Bay Sinirli’nin kedisi Kedicik büyümüş ve okul zamanı gelmiştir. Kedicik bu durumdan hiç mi hiç memnun olmamıştır. Evde oyuncaklarıyla ve bilgisayarıyla oynamak, televizyon izlemek, tembellik etmek dururken okula gitmek iyi bir fikir değildir Kedicik için.
Okulun başlayacağı günün sabahında kahvaltı masasında  “Ben okula gitmek is-te-mi-yo-rum” der. Bay Sinirli gülümseyerek karşılar bu tavırları. Okulun Kedicik’e katacağı faydalardan, okulun güzelliklerinden bahseder. Kedicik inatçıdır. Bay Sinirli’nin anlattıklarının hiçbirinin kendisinin bir işine yaramayacağını savunur. Bay Sinirli Kediciğin elinden tutarak okula doğru yola koyulurlar. Yolda Süslü Teyze’ye ve bir çok tanıdığa rastlarlar. Bay Sinirli Kedicik’in okula başlıyor olmasından çok gururlanarak söz eder.
Kültür Orman Okulu, bahçesine geldiklerinde diğer öğrencilerin geldiğini görürler. Ders zili çalar. Kedicik, Dobişko ve Yavrukurt derse girmeye hazırdır. Bay Sinirli başarılar dileyerek vedalaşır.
Kedicik isteksizliği sınıfta da devam etmektedir. Öğretmen kendisini görmesin diye en arka sıraya oturur.  Öğretmen Neşeli Ayak, neşeli sesiyle günaydın der çocuklarla tanışmaya başlar. Kedicik bir an önce okuldan kurtulmak için bir plan düşünür. Kendini tanıtma sırası Kedicik’e geldiğinde ayağa kalkarken kendisini yere atar. Okuldan kaytarmayı başarır. Önce revire sonrasında eve gider. Bu planı birkaç gün daha başarıyla uygular.
Bay Sinirli Okulda Curcuna-Nurgül Ateş
Olanlardan haberdar olan Bay Sinirli duruma bir süre sonra müdahale eder. Kedicik’in okula devam etmesini sağlar. Kedicik’in isteksizliği onun derslerde geri kalmasına neden olur. Arkadaşları okuma yazmayı ve matematik dört işlemi öğrenir. Bay Sinirli, Kedicik’e ne kadar yardım etse de olmaz. Kedicik okuldan kurtulmanın yollarını aramaya devam eder.  Günlerden bir gün, okul çıkışında Kedicik Eczaneye gider. Sonrasında hızla eve döner. 

Bay Sinirli eve geldiğinde karşısında hüngür hüngür ağlayan, her tarafı bandajlı bantlı kediciği görünce şaşırır. Ne olduğunu sorar. Kedicik planı gereği kendisini öğretmenin dövdüğünü söyler.
Bay Sinirli çok sinirlenir, ertesi sabah okula gider, öğretmen Neşeli Ayak’a bağırır, çağırır. Konuşmalar sonrasında dövme olayının gerçek olmadığını öğrenir. Öğretmenden özür diler.  Bu yaptıkları için kediciğe ders vermek ister. Olayı bilen herkesle anlaşarak Kedicik’e bir oyun oynamaya başlar.

Ertesi gün olduğunda Bay Sinirli, Kedicik’e okula gitmek zorunda olmadığını söyler. Kedicik sevinçten havalara uçar, karnının açlığını düşünerek öyleyse güzel bir kahvaltı yapalım der. Bay Sinirli planını uygulamaya başlar; evde hiç yiyecek kalmadığını, akşama “Kedicik’in okulu bırakması şerefine bir parti düzenleyeceğini”  Kedicik’e alış veriş yapması gerektiğini, o gün açık tek bakkalın komşu ormanda olduğunu söyler. Kedicik’e alış veriş listesi ve para verir, ormandaki tabelaları takip ederse komşu orman’a ulaşabileceğini söyleyerek onu alışverişe gönderir.

Tabelaları okuyamayan Kedicik, komşu ormandaki bakkala gitmekte zorlanır, on dakikalık yere iki saatte güçlükle ulaşır. Bakkal amca gözlüğü yanında olmadığı için listeyi okuyamaz. Kedicik’ten listeyi okumasını rica eder. Okuma yazma bilmeyen Kedicik listeyi okuyamaz, üzüntülü bir şekilde saatler sonra eve döner, listeyi ve parayı masa üstüne bırakarak sessizce odasına gider.
 Yaşadıklarından büyük bir ders alan Kedicik ertesi sabah erkenden kalkan Kedicik okula gitmek üzere önlüğüyle, çantasıyla hazırlanarak kahvaltıya iner.  Bay Sinirliye “Hadi Bay Sinirli! Okula geç kalacağım. Öğrenmem gereken bir sürü şey var!” der.

Okula gitme konusunda zorluk çeken çocuklar için çok eğlenceli bir kitap. 
Bay Sinirli kitabının yazarı Nurgül Ateş, okul etkinliklerinde, öğrenci buluşmalarında öğrencilerin Bay Sinirli’nin ikinci, üçüncü kitabı yok mu? Lütfen yazın ısrarları üzerine seri kitaplar olarak yazmaya devam etmiş.  İyi ki de yazmış yazar. Kitaplarda ana metin bittikten sonra kitapla ilgili metin çalışması ve eğlence kısmı kitapları çocuklar için daha da değerli kılıyor. 
Çocuklara bir müjde, Bay Sinirli kitaplarının yazarı Nurgül Ateş, TÜYAP Kitap Fuarlarında Çizmeli Kedi Yayınları standında  kitaplarını imzalayacak.

Bu seriden yayınlanan diğer kitaplar:  Bay Sinirli, Bay Sinirli Trafik Canavarı,


Kitap Adı: Bay Sinirli- Okulda Curcuna 
Yazar: Nurgül Ateş
Resimleyen: Sennur Işık
Çizmeli Kedi Yayınevi
48 sayfa.
Aydın İleri / aydinileri@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder