24 Şubat 2012 Cuma

Deniz kokan "Mutlu Bir Gün"


Deniz kokan "Mutlu Bir Gün"
Soğuk günlerin ardından kışı yavaş yavaş yolcularken yazdan kalma bir kitap ile içimizi ısıtmaya ne dersiniz? Haydi, deniz kokan "Mutlu Bir Gün"e kitaplığınızda yer açın.

Her öyküsünde okurlarını farklı dünyalarla buluşturan usta yazar Ayla Çınaroğlu çocukların elinden bırakamayacağı yeni kitabıyla matbaadan gelir gelmez buluşma fırsatı bulmuştum. Kış aylarında içimizi ıstan bir kitapla yaza özlemi hemen giderelim.

Mutlu Bir Gün kitabının kahramanı Mutlu, babasının ona her gece okuduğu masallarla, annesinin tarifsiz sevgisiyle,  kedisi Mırnık ve tüylü oyuncak tavşanıyla güzel günler geçirir.
Güzel bir yaz günü Mutlu'nun çok sevdiği balıkçı dayısı ve yengesi evlerine misafirliğe gelir.
Mutlu her zaman macera dolu keyifli balıkçılık ve deniz öyküleri anlatan dayısını gördüğüne çok sevinir. Dayısının bu gelişince Mutlu'ya güzel bir süprizi olacaktır.
Balıkçı dayısı Mutlu'nun balığa çıkma yaşının geldiğini düşünerek kendileri ile birlikte balığa çıkmak üzere Mutlu'yu teknelerine davet eder.
Aileden de izin çıkar, mutlu sevinç içinde yola çıkmak için hazırlıklarını yapar.
Dayısı ve yengesiyle uzun bir otomobil yolculuk başlar uzun ve yorucu yolculuk sonrasında deniz kıyısındaki Dayısı'nın balıkçı teknesine ulaşılır.
Mutlu Bir Gün-Ayla Çınaroğlu
Tekneye ulaşan Mutlu için çevredeki her şey çok yeni ve heyecan vericidir.
Ertesi sabah erkenden balığa çıkılacağı için hazırlıklar yapılır, akşam yemeği yenilir, yol yorgunlunun etkisiyle sohbet kısa sürer.
Tekneye serilen uyku tulumlarına uzanılır. Gökyüzünün karanlığında yıldızlar ışıl ışıldır.
Gecenin sessizliğinde denizin şıpırtısı duyuluyor. Dayısı ve yengesi mışıl mışıl uykuya dalmıştır.
Kahramanımızı uyku tutmaz. Ayakucunda uyuyan kedisi Mırnık'ın sesi, yumuşak mavi battaniyesi, tüylü oyuncak tavşanı, her gece masal okuyan babası, yanağına öpücükler konduran annesi yoktur. Daha ilk günden evini özler ve bir yolunu bulup ve dönmeye karar verir. Nasıl eve döneceğini düşünürken uykuya dalar.
Gün doğmadan uyanır. Yengesini ve Dayısı'nı üzmeden, geceki düşündüğü eve geri dönüş için planını uygulamaya fırsat olmadan gün içinde yaşadıklarında, yeni öğrendiklerinden büyük keyif almaya başlar. Deniz, balıklar ve doğal yaşam hakkında yeni bilgiler öğrenir. Oltasını sallar balık tutar, dayısına ve yengesine diğer işlerde yardımcı olur. Akşam yemek masasında uyuyacak kadar çok yorulmuştur. O akşam uyku tulumunu içinde gökyüzünde parlayan yıldızların güzelliğini seyretmek için uykuya direnmek istese de başaramaz. Mutlu bir günün sonunda mışıl mışıl uykuya geçer...

Mutlu'nun maceralarının devamını ben bile merakla beklemeye başladım.

Çınaroğlu, alışkanlıklar, sevgi, aile sevgisi, hayvan sevgisi, doğa sevgisi, duygular, yolculuk, özlem, macera gibi temalara değinen yazar diğer kitapları gibi keyfili bir kitap kaleme almış.
 Kitabın metniyle büyük bir uyum sağlayan usta çizer Mustaf Delioğlu’nun resimleri cıvıl cıvıl rengarenk bir şölen havasında. Yazar, editör, tasarımcı dostumuz Aşkın Güngör’ün dediği gibi “kitabın kapağı duvara asılacak bir tablo gibi” duruyor
Kış aylarında çocuğuma ne okusam diyen anne babalar, okumayı seven çocuklara bayram hediyesi almak isteyen anne babalar bu kitap kaçmaz.

Çocuklar tarafından çok beğenilen Çınaroğlu'nun yazıp Delioğlu'nun çizdiği diğer seri kitaplar "Tembel Fare Tini" ve "Mızmız Mırnav" gibi Mutlu Bir Gün’de çok sevilecek…
  
MUTLU BİR GÜN
Yazar: Ayla Çınaroğlu
Resimleyen: Mustafa Delioğlu
32 sayfa
Uçanbalık Yayınları

Aydın İleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder